Рішення про повномасштабне вторгнення в Україну Володимир Путін ухвалив наприкінці зими 2021 року. Про це повідомляє видання “Верстка” за результатами свого розслідування підготовки РФ до війни.

За даними ЗМІ, у Кремлі були настільки впевнені у беззастережній та швидкій перемозі над Києвом, що за три місяці до передбачуваної дати початку «спецоперації» вже ділили країну між собою.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За задумом Путіна та його найближчого оточення, Україну передбачалося розділити між найбільшими корпораціями Росії, які мали відповідати за «розвиток» закріплених за собою регіонів.

У «Верстці» вважають, що останньою краплею, яка схилила шальки терезів на користь вторгнення, стало рішення РНБО про закриття телеканалів Віктора Медведчука та призначення лідеру ОПЗЖ домашнього арешту. Такий випад Путін сприйняв як особисту образу і наказав готуватися до війни.