Американські вчені вважають, що в майбутньому можна буде зупинити процес старіння. Також вони назвали причину появи сивини.

За їхніми даними, волосся сивіє, оскільки пігментні клітини з часом втрачають можливість дозрівати. У волосяних фолікулах містяться меланоцити, які відповідають за вироблення пігменту для природного кольору.

Коли ж волосся сивіє, то це означає, що нові меланоцити не створилися зі стовбурових клітин, які ніби “завмерли” у підвішеному стані і більше не виконують свою роботу. Вони не переміщуються у фолікулу, тому пігмент волосся сивіє, стає попелястим чи білим.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім цього, науковці припустили, що посивіння може бути частково і зворотним процесом. Один із чинників, що впливають на це, є погане харчування, тривога, стрес. Інші фактори – генетика.

Сиві волосини не варто виривати, переконують фахівці. Так ви можете завдати шкоди волосяному фолікулу, а новій волосині буде важче рости.