Почався сезон кабачків, а це означає, що саме час зробити кабачкову ікру за рецептом із Одеси.

Для цього нам знадобляться такі інгредієнти:

Кабачки – 2 кг
Помідори – 1 кг
Перець болгарський – 200 г
Цибуля – 300 г
Часник – 100 г
Перець гострий – 1 шт.
Лимон – 1 шт.
Оливкова олія — 300 г
Сіль – за смаком
Перець запашний – за смаком

Спосіб приготування:

1) Помідори обдаємо окропом і знімаємо шкірку, після чого ріжемо кубиками. Кабачки також нарізаємо кубиками. Цибулю ріжемо скибочками. Те саме робимо з гострим перцем

2) Болгарський перець очищаємо від шкірки та нарізаємо м’якуш кубиками

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

3) Цибулю, часник та гострий перець перекладаємо на сковороду та обсмажуємо 15 хвилин в оливковій олії.

4) Додаємо на сковороду кабачки, помідори та болгарський перець. Починаємо тушкувати і незабаром додаємо сік лимона, після чого висипаємо сіль та перець, залишаючи на вогні ще на 5 хвилин.

5) Тримаємо на вогні всю суміш 20 хвилин, щоб вона кипіла і додаємо трохи оливкової олії. Готово!