Незважаючи на те, що часи, коли правоохоронці на дорогах більше нагадували рекетирів, минули, сьогодні в нашій країні все ще вистачає недобропорядних поліцейських, єдиною метою яких є «розвод» водіїв на гроші.

Щоб не стати жертвою перевертнів у погонах, важливо контролювати себе під час спілкування та не відповідати на наступні два питання:

1) Питання про самопочуття

Може здатися, що, цікавлячись вашим здоров’ям, співробітник поліції виявляє ввічливість, але насправді це може бути спосіб зачепитися. Якщо ви відповісте, що захворіли чи втомилися, то це може стати підставою для штрафу, адже з правил дорожнього руху водію заборонено керувати транспортним засобом під час хвороби або в стані втоми.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

2) Питання про вживання алкоголю

Часто поліцейські запитують, чи ви вживали спиртне вчора. Таке формулювання обрано неспроста, адже багато водіїв без тіні сорому нерідко відповідають ствердно, не підозрюючи, що цим підписують собі вирок. У патрульного відразу з’являється законна підстава для вашого обстеження, а далі навіть порушення при складанні матеріалів не буде причиною виправдання, адже водій сам зізнався, що вживав алкоголь.