Служба безпеки України (СБУ) викрила та затримала чиновника Хмельницької міської ради, який працював на ФСБ Росії. Зловмиснику інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, що карається довічним позбавленням волі.

За даними слідства, посадовець збирав інформацію про місця дислокації та проживання українських військовослужбовців, а також дані про підрозділи СБУ та Сил спеціальних операцій ЗСУ. Ці відомості він планував передати окупантам для підготовки ракетних ударів, диверсій та терактів.

СБУ встановила, що чиновник потрапив у поле зору ФСБ ще під час навчання у 90-х роках в московському технічному університеті імені Баумана. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну його зв’язали з кадровим співробітником ФСБ, який і залучив до розвідувально-підривної діяльності проти нашої держави.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зловмисника затримали на гарячому, коли він намагався передати розвіддані агресору. Викрито також, що за свою “роботу” він отримував від росіян грошову винагороду.

Наразі чиновнику оголошено про підозру та взято під варту. Триває досудове розслідування.