Іноді складно вибрати правильну дієту, враховуючи численні доступні варіанти. Від кето до інтервального голодування та фруктової дієти – вибір величезний. Eatthis підготував найкращі дієти для загального здоров’я.

1. Середземноморська дієта

Середземноморська дієта сприяє зменшенню споживання червоного м’яса, доданого цукру та насичених жирів. Натомість в ній рекомендується їсти фрукти, овочі, горіхи та нежирні білки, такі як риба. Ця дієта особливо ефективна для профілактики хронічних захворювань, підтримує здоров’я серця і мозку та сприяє схудненню.

2. DASH-дієта

Дієта DASH (Дієтичні підходи до зупинки гіпертонії), що посідає друге місце, спеціально розроблена для боротьби з високим кров’яним тиском. Вона передбачає збільшення споживання продуктів з низьким вмістом солі і високим вмістом клітковини, а також відмову від насичених жирів та доданого цукру. Споживання натрію поступово зменшується з 2300 до 1500 міліграмів на день.

3. Флекситаріанська дієта

Третє місце посідає флекситаріанська дієта, яка пропонує гнучкий підхід до вегетаріанства. Вона дозволяє час від часу вживати м’ясо, заохочуючи при цьому високе споживання фруктів і овочів. Ця дієта знижує ризик серцевих захворювань, діабету та раку.

4. Дієта WW (Weight Watchers)

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Дієта Weight Watchers зосереджена на зниженні ваги та підвищенні обізнаності про джерела калорій. Вона використовує систему SmartPoints, де їжа та активність відстежуються через додаток. Кожному продукту присвоюється певна кількість балів, що заохочує збалансований підхід до харчування та поступову, послідовну втрату ваги.

5. Дієта клініки Майо

П’яте місце посідає дієта клініки Майо. Вона орієнтована на стійкі зміни способу життя, складається з двох фаз. Початкова фаза дає поштовх до схуднення, дозволяючи скинути до 10 кілограмів за два тижні. На другому етапі учасники дізнаються про розмір порцій, вибір продуктів харчування та фізичні вправи, які допоможуть підтримувати стабільну втрату ваги.