У Закарпатській області у неділю, 9 червня, вантажівка ГАЗ-66 з чорними військовими номерами прорвала кордон. Згодом угорські прикордонники затримали 32 громадян України.  

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола.

“Наші прикордонники виявили доріжку слідів від транспортного засобу на контрольно-слідовій смузі, що вказувала на перетин державного кордону в районі 225-го прикордонного знаку. Інцидент стався на ділянці “Косино” та “Велика Бийгань”, – йдеться у повідомленні.

На місце події було направлено патруль для пошуку порушників. 

Перевірка показала, що цей транспортний засіб не перебуває на обліку військових частин і виявився не військовим. Згодом автомобіль був знайдений на угорському боці, а всі пасажири його покинули.

“Пізніше угорська поліція повідомила про затримання 32 осіб на околиці села Барабаш”, – додав Глагола.

Згодом речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі УП підтвердив цей інцидент. За його словами, наразі угорська сторона ще не передала Україні затриманих громадян.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Щодо незаконного перетину кордону групою осіб із залученням транспортного засобу на ділянці Мукачівського загону на цей час проводиться вся необхідна перевірка. Рух вантажівки в бік кордону через поле було зафіксовано за допомогою технічних засобів контролю за місцевістю. Група реагування виявила сліди автомобіля в бік суміжної країни. В подальшому суміжна сторона повідомила про виявлення ними транспотного засобу та затримання 32 громадян України”, – уточнив деталі Демченко.

Речник ДПСУ також додав, що окрім цього прикордонники України затримали кількох осіб, які можливо причетні до незаконного переміщення через кордон цих осіб. З ними проводяться фільтраційно-перевірочні заходи.

“Як бачимо, протиправні елементи не полишають спроб з незаконного переміщення осіб через кордон. Натомість самі порушники користуються послугами злочинних організованих груп, які обіцяють їм сприяння за чималі суми коштів”, – резюмував Андрій Демченко.