Біблія визначає норми та моральні принципи для мільйонів людей у всьому світі, але чи дотримуємося ми всі цих заповідей? Розгляньмо деякі з найдивніших заборон і подивимося, наскільки вони відображаються в нашому щоденному житті.

Гоління бороди: Згідно із книгою Левіт (глава 19, вірш 27), стрижка бороди вважається нечестивою, символізуючи втрату честі. Це може бути забороненою практикою, але чи дотримуємося її у сучасному світі?

Прикраси для жінок: За посланням Тимофія (глава 2, вірш 9), жінкам заборонено носити розкішні прикраси та витратний одяг.  

Татуювання: Левіт говорить: “Не наносіть на собе татуювань”. Це було дано як заповідь народу Ізраїлю для відмежування його від інших.  

Одяг з різних тканин: Левіт також забороняє носити одяг зі змішаних матеріалів.  

Споживання свинини та молюсків: Біблія перераховує тварин, які вважаються нечистими, до них належать свинина та молюски.  

Вживання великої кількості вина: Приповісті застерігають від пияцтва, зауважуючи, що це шлях до бідності.  

Стягування відсотків за кредитами від ближніх заборонено. Чи дотримуємося ми цього в банківській справі?

Розлучення: У біблійні часи розлучення вважалося гріхом, як зафіксовано у Євангелії від Марка.  

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Робота у суботу: субота повинна бути святковою.  

Ворожіння: Звертання до медіумів та спіритистів заборонено.  

Ці заборони можуть виглядати вроджено дивно в сучасному світлі, але вони все ще є частиною біблійної традиції.