Третя штурмова бригада планує перемогти більшу за чисельністю російську армію завдяки новій концепції війни.

Командир підрозділу Terra 3-ї ОШБр Микола Волохов в ефірі телеканалу “Еспресо” розповів, що Третя штурмова бригада перейшла до нової військової стратегії під назвою “війна роботів”, яка передбачає максимальну заміну піхоти на полі бою безпілотними засобами. Цей підхід є ключем до перемоги над чисельно переважаючими російськими військами.

За його словами, зараз бригада активно використовує технічні інновації у безпілотних літальних та наземних апаратах. Зокрема, в дронах застосовують системи автонаведення на основі штучного інтелекту з використанням тепловізійних камер, аналогічно до сучасної американської зброї.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Волохов підкреслив, що для успішного виконання завдань бригаді щомісяця необхідно від 5 до 8 тисяч безпілотних засобів та десятки тисяч боєприпасів. Бійці також ретельно аналізують усі доступні розробки, включно зі зброєю противника.

Крім того, у бригаді активно використовують наземні роботизовані комплекси для евакуації поранених та доставки боєприпасів на позиції. Цей підхід допомагає мінімізувати ризики для військовослужбовців і підвищує ефективність операцій на передовій.