Перебуваючи за кордоном, завжди хочеться поринути в іноземну культуру. Відвідини історичних пам’яток, популярних місць та візитівок нової країни – не єдине, що цікавить туристів.

Їжа – невід’ємна частина кожної подорожі. Пропонуємо переглянути підбірку міст світу із найкращою кухнею, яку назвали шеф-кухарі Time Out Market, створену виданням Express.

1. Неаполь, Італія

Неаполь – найбільше місто Італії, що відоме своєю піцою. Місцеві жителі рекомендують скуштувати портафільйо, яку називають “найдешевшим шматочком міста”.

2. Йоганнесбург, Південна Африка

Йоганнесбург – місто, у якому можна знайти кафе та ресторани з усіма африканськими стравами. Проте місцеві найбільше пишаються своїми делікатесами: банні чоу – буханка білого хліба, наповнена карі з салатом та кота сендвічем – хліб із начинкою із чипсів, ковбаси, яйця, яловичої котлети та сиру.

3. Ліма, Перу

Ліма – місто, що є столицею не лише Перу, а і кулінарії Південної Америки. Тут знаходяться найкращі у світі ресторани, у яких готують севіче – страву із морепродуктів, а місцеві заклади пропонують скуштувати arroz con pollo – запечену курку з рисом та овочами.

4. Хошимін, В’єтнам

Хошимін – місто В’єтнаму, яке приваблює багатьох гурманів. Різноманіття гастрономічних ринків пропонує туристам страви від бутербродів бан мі – багета, наповненого м’ясом, соусами та овочами, до традиційного супу фо – яловичого бульйону із локшиною, шматочками курятини або яловичини та спеціями.

5. Пекін, Китай

Пекін – місто, яке порадує делікатесами любителів м’яса, але ніяк не вегетаріанців. Найбільш упізнаваною стравою столиці Китаю є качка по-пекінськи, а найпопулярнішим сніданком вважають цзяньбін – млинець із кляру, начинений шинкою та соусами.

6. Бангкок, Таїланд

Столиця Таїланду зібрала у собі вуличний стріт фуд та вишукані страви з ресторанів, відзначених зірками Мішлен. Поєднання незвичних смаків місцевої кухні приваблює туристів, а найбільшої популярності набув салат сом тум, приготований з папаї.

7. Куала-Лумпур, Малайзія

Куала-Лумпур – столиця Малайзії, яка поєднує у собі малайську, китайську та індійську культури. Відвідуючи нічні кіоски, складно зупинитися лише на одному частуванні, проте зверніть увагу на страву насі лемак, що складається із рису, кокосового молока, хрустких анчоусів, огірка та вареного яйця.

8. Мумбаї, Індія

Найрізноманітніші страви з усієї Індії можна скуштувати у місті Мумбаї. Інгредієнти, спеції, прянощі та смаки, що зібрані тут, розкриють усі особливості кухні країни. Обов’язковими для куштування стравами міста вважаються: вада пав, фаршировані булочки та гостро-пряний соус чатні.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

9. Дубай, ОАЕ

Дубай одне з найбільш розвинених міст світу, яке поєднує у собі культуру різних народів. Тут ви можете скуштувати Китайську, Філіппінську, Індійську, Пакистанську, Бангладешську та Африканську кухні. Але, не зважаючи на етнографічне різноманіття, особливу увагу варто приділити місцевим стравам: рису, шаурмі та курці гриль.

10. Портленд, США

Портленд – місто у штаті Орегон з найкращою їжею у США. Його гастрономічне різноманіття вражає. Тут зібрана найбільша кількість страв та напоїв із усієї країни. Проте обов’язковою для дегустації вважається піца.