У Чехії українських біженців закликають шукати собі місце для проживання у зв’язку зі зміною програми підтримки.

Про цю інформацію повідомив Рroukruinu.

З 1 вересня багатьом українцям треба буде виселитися з державного гуманітарного житла. На інформаційній сторінці чеського МВС для українських біженців Naši Ukrajinci попереджають про те, що з 1 вересня 2024 року зміняться умови надання державного гуманітарного житла.

Зазначається, що з вересня воно надаватиметься на термін до 90 днів.

«Зміна стосується і тих, хто належить до категорії вразливих осіб. Якщо станом на 1 вересня 2024 року ви перевищите термін 90 днів з дати надання першого тимчасового захисту, вам потрібно буде до цього дня виселитися з державного гуманітарного житла”, – звертають увагу на сторінці для українців.

Українських біженців закликають не залишати пошук нового житла на останній момент.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

«До кінця серпня вам необхідно буде знайти собі власне житло або домовитися про оплату оренди приміщення, в якому ви проживаєте зараз», – ідеться в дописі.

Як пояснили виданню в МВС Чехії, система екстреного проживання та притулку була задумана, як тимчасове рішення для тих, хто не в змозі орендувати житло самостійно. Тому безкоштовне проживання надаватиметься в перший час після приїзду.

«Вразливі особи з особливими потребами, які не зможуть самостійно забезпечити житло, можуть скористатися компенсаційними та підтримувальними засобами соціальної підтримки», – пояснили у відомстві.