Голубці – дуже смачна і ситна страва, основа якої – капуста, а для начинки в класичному варіанті використовують рис з м’ясним фаршем. Але, якщо ви не їсте м’ясо або хочете приготувати пісні голубці, м’ясо можна замінити грибами з цибулею.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом пісних голубців з рисом та смаженими грибами з цибулею.

Інгредієнти:

  • 1 кг капусти + 1 ч. л. солі
  • 400 г грибів
  • 200 г цибулі
  • 400 г рису (звичайний шліфований довгозернистий) + стільки ж води
  • олія для смаження
  • 150 г томатної пасти
  • 1 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. перцю
  • у воду з томатною пастою додайте 1 ч.л. солі, 1 ст. цукру, 1/2 ч. л. перцю

Спосіб приготування:

Капусту опускаємо у окріп і залишаємо, поки капуста не стане м’якою.

Гриби та цибулю нарізаємо або перебиваємо блендером, смажимо до золотистості.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Рис відварюємо у пропорції 1:1 з водою 15-20 хвилин і додаємо до грибів.

Викладаємо у капусту начинку, загортаємо. Викладаємо голубці у форму для запікання та заливаємо томатним соусом, зверху накриваємо фольгою та тушкуємо 20 хвилин при 190 С.