Голубці – дуже смачна і ситна страва, основа якої – капуста, а для начинки в класичному варіанті використовують рис з м’ясним фаршем. Але, якщо ви не їсте м’ясо або хочете приготувати пісні голубці, м’ясо можна замінити грибами з цибулею.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом пісних голубців з рисом та смаженими грибами з цибулею.
Інгредієнти:
- 1 кг капусти + 1 ч. л. солі
- 400 г грибів
- 200 г цибулі
- 400 г рису (звичайний шліфований довгозернистий) + стільки ж води
- олія для смаження
- 150 г томатної пасти
- 1 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. перцю
- у воду з томатною пастою додайте 1 ч.л. солі, 1 ст. цукру, 1/2 ч. л. перцю
Спосіб приготування:
Капусту опускаємо у окріп і залишаємо, поки капуста не стане м’якою.
Гриби та цибулю нарізаємо або перебиваємо блендером, смажимо до золотистості.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Рис відварюємо у пропорції 1:1 з водою 15-20 хвилин і додаємо до грибів.
Викладаємо у капусту начинку, загортаємо. Викладаємо голубці у форму для запікання та заливаємо томатним соусом, зверху накриваємо фольгою та тушкуємо 20 хвилин при 190 С.