50 засуджених, які відбували покарання у Райківецькій виправній колонії, звільнили достроково для проходження військової служби у Збройних Силах України.

Хмельницький міськрайонний суд задовольнив усі 50 клопотань про умовно-дострокове звільнення засуджених, які висловили бажання мобілізуватися.

Розгляд подань відбувався у відкритих судових засіданнях в режимі відеоконференцій.

Під час розмов із засудженими судді переконалися, що рішення про мобілізацію є добровільним.

“Багато хто з цих чоловіків ще під час розгляду їхніх справ у судах висловлював бажання служити й обороняти країну, однак на той час законодавством така можливість не була передбачена”, – йдеться у повідомленні пресслужби суду.

Переважна більшість добровольців – чоловіки молодого віку, засуджені за крадіжки.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Під час судових засідань вони зізналися, що не мають спеціальних навичок для проходження військової служби, але вірять, що зможуть швидко їх опанувати.

Багато засуджених зазначили, що через війну загинули їхні рідні та близькі, зокрема ті, хто брав участь в обороні України.