Якщо ви любите випічку з м’ясом, то вам сподобаються домашні чебуреки, приготовані на заварному тісті. Воно утримує соковиту начинку, не рветься, а під час обсмажування здимається бульбашками. Для приготування вам знадобляться окріп, борошно, фарш та спеції.

Інгредієнти:

  • борошно – 400 г
  • вода (окріп) – 200 г
  • олія – 3 ст. л.
  • сіль – 1 ч. л.
  • фарш свинячий – 400 г
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • вода – 100мл.
  • перець чорний мелений
  • сіль
  • зелень (петрушка, кінза)
  • олія

Спосіб приготування:

У кип’ячену воду додаємо сіль, перемішуємо. Вливаємо її в просіяне борошно, додаємо олію і замішуємо тісто. Кладемо у харчову плівку та залишаємо на 30 хвилин за кімнатної температури. Тісто розділяємо на 16 частин, скочуємо в кульки та накриваємо плівкою.

Цибулю очищуємо і миємо. Зелень промиваємо під проточною водою і дрібно нарізаємо.

Начинка:

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

М’ясо з цибулею перекручуємо у м’ясорубці. Додаємо воду, зелень, перець та сіль. Перемішуємо.

На робочій поверхні, злегка присипаній борошном, розкочуємо кожну кульку в тонкий коржик. Викладаємо начинку та добре з’єднуємо краї.

Смажимо чебуреки на розпеченій сковороді у великій кількості олії, на середньому вогні, з двох боків до золотистої скоринки. Викладаємо готові чебуреки на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.