Глобальне потепління, яке може спровокувати танення льодів на полюсах Землі, небезпечне не так підвищенням рівня світового океану, адже під сніговою шапкою в Антарктиці прихована, без перебільшень, історія всіх техногенних гріхів людства.

Як пояснив хімік з університету Ланкастера у Великій Британії Кріспін Халсалла, шари льоду, що утворюються один за одним на полюсі, накопичують у собі всі хімікати, які люди безрозсудно викидали в атмосферу після початку промислової революції.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зараз усі ці шкідливі сполуки ніби перебувають у морозильній камері, але з підвищенням температури вони потраплять у море.

Забруднюючі речовини, що містяться всередині, вивільняються назад у моря, водні шляхи і повітря. Шкідливі молекули завдадуть шкоди екосистемам, зруйнують озоновий шар та вплинуть на глобальну погоду.