Найближчими днями Володимир Путін вирушить до Пекіна, де проведе 42-у за час свого президентства зустріч із Сі Цзіньпінем. Від цього візиту в Кремлі очікують проривних рішень, але навряд чи переговори закінчаться чимось більшим, ніж слова про безмежну дружбу.

Таку думку висловив журналіст італійської газети Corriere della Sera, звертаючи увагу, що РФ і КНР насправді грають у різні ігри, тому Путіну не слід чекати від свого союзника кроків на зустріч.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Так, головне завдання для Китаю зараз – це досягнення технологічної самодостатності, чого не можна досягнути без американських та європейських грошей.

Звичайно ж, товарообіг між Москвою та Пекіном зростає і вже зараз сягає 240 мільярдів доларів, але з ЄС і США цей показник у сукупності становить 977 мільярдів, тому сваритися із Заходом Сі Цзіньпін не буде, як мінімум, до завершення нової «технологічної революції».