Ужгородський міськрайонний суд призначив дворічний іспитовий термін для чоловіка, який протягом трьох місяців надто розширив свій банківський рахунок на суму понад 90 тисяч гривень, не вносячи гроші через банкомат. Інформація про це міститься у вироку суду.

Згідно зі звітом суду, у листопаді 2021 року мешканець Ужгорода вигадав нестандартний метод обману банкомату “Ощадбанку”. Він поповнював свою банківську картку, видану іншим банком, через цей банкомат. У своїх документах суд вказав, що за допомогою запиту до системи VISA відправлялася інформація до банку-емітента для отримання дозволу на здійснення операції. Після підтвердження успішного поповнення рахунку банкомат повідомляв про успішну операцію від банку-емітента та виконував команду видачі готівки.

“Однак, під час обробки даних, одержаних від банку-емітента, банківська карта, якою користувався чоловік, відхилила операцію з помилкою обробки чипом картки. Це призвело до того, що гроші, які чоловік вносив, не потрапили в депозитну касету банкомата, але повернулися разом з карткою власнику. Тим часом кошти, згідно із фактом успішної операції для поповнення рахунку клієнта з боку АТ “Державний ощадний банк України”, зарахувалися на рахунок банківської карти відповідно до суми поповнення”, – зазначено в матеріалах суду.

Отже, чоловік зміг поповнити свій рахунок на понад 90 тисяч гривень протягом трьох місяців.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Під час суду підозрюваний визнав свою провину та виразив каяття. Він зобов’язався повернути банку всі кошти.

Суд призначив зловмиснику дворічний іспитовий термін. Також йому слід повернути банку практично 92 тисячі гривень на покриття матеріальних збитків.