Російські чиновники пропонують нові заходи для розв’язання проблеми безробіття в країні – створення спеціальних таборів для праці. 

Депутатка Державної Думи Російської Федерації від Томської області, яка представляє партію “Єдина Росія”, Катерина Собканюк, висунула ініціативу щодо створення таких “трудових таборів” для росіян, які зараз не мають роботи. За її словами, це допоможе забезпечити необхідну робочу силу для будівельних проєктів, таких як будівництво, де потрібні різні спеціалісти.

Однак опозиційний журналіст Ігор Яковенко заявив у програмі “24 Канал”, що подібна ініціатива свідчить про необачність з боку російських чиновників. Він вказав на те, що брак робочих кадрів в країні є наслідком рішення путінського режиму відправити багато росіян на війну в Україну. Це призвело до того, що багато з них були вбиті або стали інвалідами, і тепер не можуть працювати.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Скасування кріпосного права, як сказав голова Конституційного суду Валерій Зорькін, було помилкою. Це втрата зв’язку з минулим, який об’єднував Росію”, – додав він.

Яковенко також підкреслив, що Росія поступово стає все більш схожою на тоталітарний режим, описаний в романі Джорджа Орвелла “1984”. Він назвав “трудові табори” місцем, де “сконцентроване щастя”, і закінчив свої висловлювання, підкресливши, що Росія поступово повертається до цього режиму.