Президент Франції Еммануель Макрон нагадав, що Париж уже відправляв військових до інших країн, зокрема нещодавно до Африки для боротьби з тероризмом.

Про цю інформацію повідомив Еconomist.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

При цьому він назвав дві умови для відправлення французьких військових до України: прорив Російської Федерації на фронті та запит Києва.

“Якби росіяни прорвалися через лінію фронту, якби надійшов запит від України (чого сьогодні немає), нам за законом довелося б поставити собі це питання. Я підтримую це, оскільки наша мета полягає в тому, щоб Росія ніколи не перемогла”, – заявив президент Франції в інтерв’ю The Economist.

Макрон зазначив, що інші країни Заходу також не повинні відкидати цей варіант “апріорі”, оскільки влітку 2022 року вони виключили відправлення танків, далекобійних ракет та авіації, проте на даний момент все це вже поставляється Україні.