Зелений борщ – одна з найкорисніших і найсмачніших перших страв української кухні. Навесні, коли так хочеться свіжої зелені, борщ зі щавлем буде особливо доречним.

Основним інгредієнтом страви є свіжий щавель. Також до складу зеленого борщу входять свинячі ребра, картопля, яйця, овочі та зелень.

Інгредієнти:

  • ребра свинячі – 500 г
  • картопля – 3 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • щавель свіжий – 150 г
  • яйце – 4 шт.
  • вода – 2,5 л
  • олія – 2 ст. л.
  • сіль
  • зелень (кріп, петрушка)

Спосіб приготування:

Свинячі ребра миємо та нарізаємо на шматки. Викладаємо до каструлі, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Знімаємо пінку, яка утворюватиметься.

Варимо м’ясо на повільному вогні одну годину, потім дістаємо його з бульйону, відокремлюємо від кісток і нарізаємо невеликими шматочками. Бульйон проціжуємо і викладаємо до нього м’ясо.

Картоплю, моркву й цибулю чистимо. Картоплю з цибулею нарізаємо невеликими кубиками, а моркву натираємо на середній тертці.

Яйця відварюємо у киплячій воді 6-8 хвилин. Охолоджуємо, очищуємо та нарізаємо кубиками.

До киплячого бульйону викладаємо картоплю і варимо 10 хвилин.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На сковороді з олією обсмажуємо цибулю й моркву до м’якості.

Щавель, кріп і петрушку добре промиваємо під проточною водою та дрібно нарізаємо.

До бульйону з картоплею викладаємо обсмажені овочі, яйця, щавель, зелень, солимо, доводимо до кипіння і проварюємо одну хвилину. Даємо готовому борщу настоятися 10-15 хвилин.