Зелений борщ – одна з найкорисніших і найсмачніших перших страв української кухні. Навесні, коли так хочеться свіжої зелені, борщ зі щавлем буде особливо доречним.
Основним інгредієнтом страви є свіжий щавель. Також до складу зеленого борщу входять свинячі ребра, картопля, яйця, овочі та зелень.
Інгредієнти:
- ребра свинячі – 500 г
- картопля – 3 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- щавель свіжий – 150 г
- яйце – 4 шт.
- вода – 2,5 л
- олія – 2 ст. л.
- сіль
- зелень (кріп, петрушка)
Спосіб приготування:
Свинячі ребра миємо та нарізаємо на шматки. Викладаємо до каструлі, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Знімаємо пінку, яка утворюватиметься.
Варимо м’ясо на повільному вогні одну годину, потім дістаємо його з бульйону, відокремлюємо від кісток і нарізаємо невеликими шматочками. Бульйон проціжуємо і викладаємо до нього м’ясо.
Картоплю, моркву й цибулю чистимо. Картоплю з цибулею нарізаємо невеликими кубиками, а моркву натираємо на середній тертці.
Яйця відварюємо у киплячій воді 6-8 хвилин. Охолоджуємо, очищуємо та нарізаємо кубиками.
До киплячого бульйону викладаємо картоплю і варимо 10 хвилин.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
На сковороді з олією обсмажуємо цибулю й моркву до м’якості.
Щавель, кріп і петрушку добре промиваємо під проточною водою та дрібно нарізаємо.
До бульйону з картоплею викладаємо обсмажені овочі, яйця, щавель, зелень, солимо, доводимо до кипіння і проварюємо одну хвилину. Даємо готовому борщу настоятися 10-15 хвилин.