У Росії до війни готують з дитячого садка. Щоправда, називають це патріотичним вихованням. Маленькі діти малюють солдатів, зброю, беруть участь у військових фестивалях, співають військових пісень. Школярі під час уроків виготовляють окопні свічки, плетуть сітки і навіть роблять “хвостики для мін”. Усе це підтримується та заохочується на найвищому рівні.

Дітям розповідають про “героїв” СМЕРШ

У Новосибірську дітей з інвалідністю привезли до закритої військової частини та показали їм реконструкцію операції зі “знешкодження терористів”, а також виставку зброї “легендарного загону СМЕРШ” – “еліти контррозвідки”.

А в одній із самарських шкіл молодших школярів привели на екскурсію до музею пам’яті бійця СМЕРШ Костянтина Стичкова. У листопаді 2023 року музей було відкрито прямо у школі.

Цю саму дату відзначили й у місті Алейськ на Алтаї. Там у річницю СМЕРШу провели “уроки мужності”. На зустріч з учнями прийшов черговий воєнний злочинець.

СМЕРШ (скорочено від “смерть шпигунам”) існував у період із 1943-го по 1946 рік. Це особливі відділи, які шукали шпигунів, неблагонадійних осіб у збройних силах і на прифронтовій території, фільтрували колишніх військовополонених. Також СМЕРШ причетний до депортацій народів.

Поставили навколішки заради зірки

У школах і дитсадках Росії провели заходи, присвячені “геноциду радянського народу”. Під час цих заходів дітей вишиковували у формі п’ятикутної зірки і ставили навколішки заради “красивого фото”.

В одній зі шкіл Іркутської області діти стояли навколішки, а в Омській області учнів просто поклали на підлогу у формі зірки.

Російське видання “Агентство” знайшло у забороненій в Україні соцмережі “ВКонтакте” до 300 подібних фото.

Слідом за уроками “Разговор о важном” у школах Дагестану хочуть запровадити уроки “Важливих справ”, на яких діти готуватимуть окопні свічки для учасників вторгнення в Україну. Також школярів навчатимуть плести маскувальні сітки.

У січні окопні свічки вже виготовляли вихованці “козачого” дитячого садка у Станиці Новоплатнірівській. У Краснодарському краї, у садочку “Ромашка”, діти у військовій формі розбирали та збирали автомати, а також тренувалися сидіти в окопах.

Діти і снаряди

У Красноярському краї школярів заманюють працювати на користь “СВО” обіцянками додаткових балів під час вступу до ВНЗ.

Так, в Удмуртії семикласники з гімназії міста Можга плетуть панчохи для СВОвців з ампутованими ногами. Проєкт називається “панчохи для кукси”.

Дітям натякають, що за участь у такому проєкті вони можуть розраховувати на додаткові бали під час вступу до вишу.

У Красноярську при мерії існує дитячий трудовий загін, у який можуть записатися підлітки 14-17 років. Якщо раніше школярі у ньому займалися благоустроєм, висаджуванням дерев, то сьогодні вони шиють одяг для військових.

Окрім цього, плетуть маскувальні сітки та пакують посилки на фронт.

У Татарстані пішли ще далі. Там діти у центрі дитячої творчості роблять “хвостики” для мін. “Хвостики” потрібні для снарядів, щоб при скиданні вони летіли точно в ціль.

Діти виготовляють також кровоспинні турнікети та ящики для ампул, роблять обереги для воєнних злочинців та готують сухі супи.

Малюють війну та співають про смуглянку

У дитячих садках Росії діти у військовій формі марширують, співають про війну і показують сценки із солдатського життя.

Так, діти з підготовчої групи “Акварельки” Калінінграда виконали пісню “Солдат молоденький”. Виховательки своєю чергою виконали пісню “Вийду в поле вночі з конем”. А діти із середньої групи “Бджілки” заспівали “Солдатушкі – браві рєбятушкі” та “Смуглянку”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Тепер у російських дитячих садках вихованці малюють не зайчиків та квіточки, а солдатів на посту.

“Приходить дочка і показує свій малюнок. Я ледве стрималася, щоб не ахнути. Дівчинка намалювала солдата з рушницею на посту. Запитую, а чому саме такий малюнок? Вона мені каже, що таку тему їм назвала вихователька, сказала, що до них незабаром прийде військовий розповідати про себе, а ми йому маємо подарувати малюнки”, – розповіла мама 5-річної дівчинки з Карелії.

У садках не лише малюють війну. Дітям розповідають про військову техніку, задають загадки: “бризкає вогнем, гримить як грім”. Виявляється, це гармата. Або: “Як трактор, тільки з хоботком, усім прикурити дає довкола”. Відповідь: танк.

Не всі батьки у захваті від такого виховання. Але обурюватися вголос більшість остерігаються.