Російський диктатор Володимир Путін обіцяв росіянам, що вітчизняна економіка має забезпечити їх необхідними товарами та позбавити їх від імпортної продукції. 

Путін виступив з цими заявами на з’їзді Федерації незалежних профспілок Росії.

Він підкреслив необхідність збільшення частки вітчизняних товарів на внутрішньому ринку, зокрема, у сферах обладнання, транспортних засобів, ліків та споживчих товарів. 

Путін також запевнив, що за наступні шість років Росія пройде через фазу форсованого індустріального розвитку, зосереджуючись на підвищенні продуктивності праці та модернізації промисловості за допомогою цифрових технологій. 

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Він закликав до скорочення частки імпорту в російській економіці до рівнів Радянського Союзу до 2030 року. За оцінками, це вимагатиме переформатування виробничих ланцюжків та зміну споживчих звичок у росіян. 

Хоча імпортозаміщення успішно просувається в деяких галузях, таких як сільське господарство та продовольство, проте із товарами з високою доданою вартістю ще є виклики. У 2023 році обсяг імпорту до Росії збільшився, але Путін ставить перед собою завдання знизити його до рівня 17% ВВП до 2030 року.