Іран передав Росії попередження щодо можливого теракту за кілька днів до масового вбивства в концертному залі під Москвою минулого місяця. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на три анонімні джерела, знайомі з ситуацією.

За даними одного з джерел, Іран надав інформацію про можливий теракт в Росії, яку отримав під час допитів заарештованих у зв’язку зі смертоносними вибухами в Ірані. Міністерство розвідки Ірану у січні повідомило про арешт 35 осіб, причетних до подвійних вибухів у місті Керман.

Друге джерело Reuters заявило, що інформація, передана Тегераном Москві, не містила конкретних подробиць щодо часу і точної мети атаки. Зазначається, що члени групи «ІДІЛ-Хорасан» були залучені до підготовки великої операції в Росії, і деякі з них вже перебували на території країни.

Третє джерело, високопоставлений співробітник служби безпеки, зазначив, що Іран, який став жертвою терористичних атак, виконав своє зобов’язання попередити Москву про можливу загрозу на основі інформації, отриманої від заарештованих терористів.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Джерело, знайоме з розвідданими США, повідомило, що вони отримали інформацію про майбутню атаку в Росії на основі перехоплених розмов бойовиків «ІДІЛ-Хорасан».

Представники МЗС Ірану, Кремля та Білого дому поки не прокоментували цю історію від Reuters.