Президент України Володимир Зеленський провів чистку в Офісі президента. Під звільнення потрапив його перший помічник Сергій Шефір.

Указ про звільнення з’явився на сайті президента 30 березня. Розповідаємо, що пов’язує Шефіра і Зеленського та інші подробиці з його життя.

Сергій Нахманович Шефір народився 25 травня в Кривому Розі, де навчався у гірничорудному інституті на “Підземній механіці”. За спеціальністю він не працював. Шефір має сина та дружину.

У 90-ті роки Зеленський та Шефір потоваришували. Згодом Сергій та його брат запросили Володимира до команди КВК “Запоріжжя-Кривий Ріг-Транзит”. Згодом вони разом створили студію “Квартал 95”.

Коли Зеленського обрали президентом, то він переписав частину свого бізнесу на Шефіра, якого спочатку називали одним з найімовірніших кандидатів на керівника Офісу президента.

За словами самого Шефіра, йому було байдуже на посади та портфелі, але він не байдужий до Зеленського. Він мав бути там, де потрібен. Далі Шефір обійняв посаду першого помічника президента.

Журналісти називали Шефіра головним зв’язковим з олігархами. До прикладу, 31 серпня 2020 року його помітили під час візиту до маєтку Ріната Ахметова під Києвом. Також він зустрічався з Ігорем Коломойським та залишався працювати у “Кварталі 95”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім цього, Шефір став неформальним куратором головного оператора атомних електростанцій Енергоатому.

22 вересня 2021 року невідомі вчинили замах на життя Шефіра. Його автомобіль розстріляли на Київщині, а самого чоловіка госпіталізували до “Феофанії”.

У “Слузі народу” заявляли, що в лісі влаштували засідку, а стрілянина розпочалася на дорозі. Водій Шефіра швидко зреагував та прискорив рух.