“Мімозу” можна готувати зі скумбрією, а також тунцем. Для яскравого смаку можна додати зелену цибулю, сир плавлений.

Кулінарка Поліна поділилася в Instagram рецептом смачної “Мімози” з плавленим сиром та консервованою сардиною.

Інгредієнти:

  • 1 цибулина
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ст. оцту
  • 2-3 картоплини
  • 2 моркви
  • 2 банки консервованих сардин
  • 120 г плавленого сиру
  • 4 яйця
  • 200-250 г. майонезу

Спосіб приготування:

Овочі миємо, змащуємо олією, загортаємо у фольгу і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на +-60 хвилин. Готові овочі охолоджуємо, очищуємо і натираємо на тертці.

Цибулю дрібно нарізаємо, додаємо в нього сіль, цукор, оцет, заливаємо гарячою водою і маринуємо 15 хвилин. Після цього зливаємо воду і додаємо цибулю до сардин.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Першим шаром викладаємо картоплю і змащуємо майонезом, далі викладаємо сардини з цибулею і зверху посипаємо натертим плавленим сиром.

Далі викладаємо шар моркви з майонезом, потім білок з майонезом та останнім шаром – натертий на дрібній тертці жовток. Ставимо в холодильник на кілька годин.