В Україні цього тижня спостерігається чергове зниження ціни на моркву. Однією з причин такої ситуації стало збільшення пропозиція даної продукції з місцевих господарств, що призвело до загального зниження споживчого попиту і негативно позначилося на темпах реалізації в сегменті моркви. 

Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Станом на 27 березня морква з місцевих господарств надходила у продаж по 6-10 грн/кг, що в середньому на 15% дешевше, ніж тижнем раніше.

Аналітики пояснили, що знижувальний ціновий тренд у даному сегменті виробники пов’язують зі збільшенням пропозиції моркви на ринку, оскільки ті господарства, які раніше утримувалися від продажів, наразі активно розпродають наявні обсяги.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Водночас досить високою залишається пропозиція некондиційних коренеплодів, що також чинить тиск на ціни на якісну продукцію”, – йдеться у повідомленні.

Наразі в Україні ціна на моркву в середньому на 75% нижче, ніж наприкінці березня минулого року. Якщо найближчим часом ситуація на ринку не зміниться, вони будуть готові знижувати ціни на ці коренеплоди й далі з метою збільшення темпів збуту.