Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном. У ході цієї дискусії обговорювалися ключові питання, пов’язані з підтримкою України з боку Сполучених Штатів.

Зеленський висловив щиру вдячність Джонсону, обом партіям, американському народу та президенту Байдену за надану підтримку у складний час російського вторгнення. Президент України підкреслив важливість швидкого реагування Конгресу на ситуацію на передовій, де за останній тиждень значно збільшилася активність російського повітряного терору.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За даними головнокомандувача, лише за останній тиждень Україна відчула на собі 190 ракетних ударів, 140 атак “Шахедами” та 700 КАБів. Ці напади призвели до виходу з ладу найбільшої української ГЕС.

Питання про надання допомоги Україні стає надзвичайно важливим, і Зеленський закликає Конгрес об’єднатися у цьому питанні. Крім того, обговорювалася необхідність блокування джерел фінансування російської війни та використання заморожених російських активів на користь України. У цих питаннях Зеленський розраховує на лідерство Конгресу.