У результаті виконання військового завдання в районі Роботиного Запорізької області 20 квітня загинув захисник, який підтримував вищі ідеали та боровся за мир і безпеку. 

За інформацією, що надійшла з телеграм-каналу Верховної Ради, серед загиблих був журналіст Андрій Топчій, мешканець Києва.

Випускник історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Андрій активно виступав із публікаціями на історичні теми, а також проводив глибокі інтерв’ю з вченими для газети “ФАКТИ”. Крім того, він працював журналістом у виданні “Телеграф”.

У 2014 році Андрій приєднався до Збройних Сил України та став медичним рятувальником в стрілецькому батальйоні. За час своєї служби в Антитерористичній операції він отримав звання сержанта.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Його колеги згадують, що Андрій, не зважаючи на свою журналістську діяльність, віддав десять років свого життя в служінні Україні і загинув як справжній воїн на полі бою.

Похорон відбудеться 27 квітня о 14:00 на Лісовому кладовищі у Києві.