За даними Національної поліції України, станом на 28 березня 2024 року 50 150 людей вважаються зниклими безвісти з початку повномасштабного вторгнення Росії.

До війни, за всі роки незалежності України, зниклими безвісти вважалися 12 292 особи. Таким чином, кількість зниклих безвісти зросла в 4 рази.

Заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов зазначив, що кожна зникла безвісти людина чи невпізнаний загиблий – це не просто статистика, а горе та страждання для рідних і близьких.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Нєбитов також додав, що збір інформації, верифікація даних та реалізація пошукових заходів ускладнюються через непередбачувану ситуацію на лінії фронту, масовані атаки на мирні міста, міграцію людей та тимчасову окупацію територій.

“Навантаження на карний розшук збільшилось, проте оперативники працюють на максимумі та продовжують боротись за кожну людську долю. Тому для нас так важливі перспективи розвитку розшукової роботи: нові алгоритми дій, міжнародне партнерство, оновлене законодавство та залучення сучасних технологій”, – резюмував він.