Учасники російського народного собору,  що відбувся під головуванням московського патріарха Кирила Гундяєва прийняли «наказ», в якому описали російське вторгнення в Україну як священну війну, під час якої Москва захищає світ від «заходу, що впав у сатанізм».

Собор назвав так звану «спеціальну військову операцію» в Україні “Священною війною, в якій Росія та її народ, захищаючи єдиний духовний простір Святої Русі, виконують місію «Утримувача», що захищає світ від натиску глобалізму і перемоги Заходу, що впав у сатанізм”. 

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Командувач Української добровольчої армії та колишній лідер “Правого сектору” Дмитро Ярош відреагував на подію та закликав українську владу якнайшвидше ліквідувати “московську секту”, що називає себе УПЦ МП. 

“Московські попи-заробітчани, це «шторм-z» в українському тилу. Кожен московський єпископ або піп – це ще гірше за московську маріонетку –  папу римського. Всі вони або відверті вороги, або латентні”, – написав Ярош у Фейсбуці.