У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського.

Пpо це “Суспільне” повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко.

За її даними, вночі 28 березня поліцейські отримали повідомлення про те, що місцевий житель погрожує скоїти самогубство. Приїхавши на місце події, правоохоронці, через неадекватну поведінку чоловіка, викликали “швидку” допомогу для подальшої його госпіталізації.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Після огляду медиків, чоловіка мали доправити до психічної лікарні до обласного центру. Біля поліклініки він вихопив у правоохоронця автомат та вистрілив собі в голову. Від отриманого поранення чоловік помер на місці.

За цим фактом ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом службової недбалості за частиною 3 статті 367. Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.