Співробітники Служби безпеки України затримали особу, яка працювала на російську розвідку, намагаючись шпигувати за діяльністю десантників Збройних Сил України. 

За інформацією слідства, затриманим виявився головний спеціаліст одного з військових департаментів Київської обласної військової адміністрації.

Під час спецоперації в Києві було затримано особу, яка під виглядом капелана намагалася вступити до складу українських десантників, з метою отримання доступу до їхніх базувань та військових операцій. Фігурант планував встановити довірливі зв’язки з командуванням десантно-штурмових підрозділів з метою збору розвідувальної інформації.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Під час розслідування було встановлено, що особа була завербована представниками російської розвідки та підтримувала зв’язок з ними через анонімний чат у месенджері. У зрадника було вилучено мобільний телефон із доказами листування з російськими спецслужбами.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за статтею “державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану” та обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває розслідування, а зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.