Курс долара в Україні продовжує стрімко зростати. Офіційний курс вперше перевищив 39 гривень за долар, установивши невтішний рекорд, який не зафіксовувався ніколи раніше в історії країни. Навіть коли спостерігається деяке зниження, курс все одно залишається вищим, ніж попередній.

Національний банк неодноразово намагався стримати цей неспокійний тренд, але поки без успіху. Попри тимчасові коливання, загальний нахил вгору лишається незмінним, створюючи додаткове навантаження на вже напружену економічну ситуацію в країні.

Висока вартість долара спостерігається як на офіційному, так і на нелегальному ринку. За даними фінансових порталів finance.ua та minfin.com.ua, у період з 18 по 20 березня середній курс долара в обмінних пунктах та банках перевищив 39 гривень за долар, досягнувши максимального показника у 39,38 гривні. Варто відзначити, що останній раз подібний рівень був зафіксований більше як рік тому, у лютому 2023 року.

Що стосується курсу купівлі та продажу валюти у нелегальних точках обміну, то тут також спостерігається підвищений рівень нестабільності. Курси стрибають щодня, коливаючись у межах майже 1,5 гривні за долар. Наприкінці минулого тижня, 17 березня, курс купівлі зупинився на рівні 37,70 гривень за долар.

Національний банк продовжує активну політику девальвації гривні, що триває вже протягом березня. Хоча регулятор дещо зміцнив гривню, офіційний курс становить 38,91 гривні за долар на початок поточного тижня.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Експерти вважають, що попри тимчасові коливання, курс долара залишатиметься високим. Аналітики не прогнозують суттєвого зниження ціни долара, але й не очікують його активного росту. Проте, варто відзначити, що останні тенденції свідчать про те, що курс може залишатися стабільним на високому рівні.

Зокрема, на поточний тиждень експерти прогнозують певне збереження стану речей. Вважається, що найбільш ймовірними є значні коливання в цінах валют, але загальна тенденція залишатиметься підвищувальною.