Дрони справили справжню революцію в сучасній військовій науці, ставши тим самим «чорним лебедем», появу якого ніхто не міг передбачити раніше.

При цьому вдосконалення даного типу озброєння не зупиняється ні на хвилину, а в умовах безперервної війни багато розробок довели до дуже високого рівня.

Одним із прикладів такої роботи є українські дрони «Баба Яга». Ця назва не позначає конкретний тип БПЛА, а є прізвиськом, яке окупанти дали всім мультикоптерам-бомбардувальникам Сил оборони України.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Як написав нещодавно Forbes, за багато місяців конфлікту окупанти не лише не змогли створити аналог цієї зброї, але так і не знайшли способу протидії їй.

Проти таких дронів не ефективні системи РЕБ, а встановити наближення БПЛА акустично дуже складно через тихі двигуни. У результаті, як кажуть росіяни, «ніщо не може врятувати від «Баби-Яги», у зв’язку з чим ворогові доводиться лише ховати свою техніку або відстрілюватися від безпілотників за допомогою гвинтівок СВД.