У ніч на неділю Україна завдала удару по Севастополю. У ЗСУ заявили, що вразили великі десантні кораблі “Ямал” та “Азов”, а також вузол зв’язку та об’єкти інфраструктури Чорноморського флоту РФ.

Експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке пишещо це була найбільша атака по Севастополю від початку війни. Вона перевершила вересневу операцію, коли ЗСУ вдарили по штабу Чорноморського флоту.

За даними Рьопке, удар у ніч на неділю завдали щонайменше п’ять західних крилатих ракет Storm Shadow та Scalp. Щонайменше дві з них потрапили у величезні супутникові антени, радіолокаційні системи та адміністративні будівлі.

Очевидно, лише одна ракета була перехоплена.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Експерт наводить інфографіку зі знищеними (червоні) та пошкодженими (жовті) кораблями Чорноморського флоту РФ.

Рьопке також цитує американського військового експерта Тайлера Роговея. З посиланням на супутникові знімки той пише, що, швидше за все, “Ямал” та “Азов” не зазнали серйозних пошкоджень. Однак це не означає, що суди не були вражені, і ця оцінка може змінитися, зазначив Роговей.