Наразі Міненерго не розглядає варіанти підвищення цих тарифів, хоча існують окремі джерела, які згадують можливе здорожчання послуг.

З 1 квітня в Україні тарифи на газ і електроенергію для населення залишаться на рівні 7,96 грн/куб і 2,64 грн за 1 кВт*год відповідно.

Тариф на електроенергію залишиться без змін і становитиме 2,64 грн за 1 кВт*год, проте фіксована ціна може бути переглянута у травні. Міненерго не підтверджує плани з цього приводу, але оскільки вартість електроенергії була переглянута влітку 2023 року, ймовірність її зміни у найближчі місяці залишається мала.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Тариф на газ для населення з 1 квітня складе 7,96 грн за кубометр, і тарифи на нього можуть бути переглянуті лише після завершення опалювального сезону. Чинний уряд раніше заявляв про те, що протягом воєнного стану і шести місяців після нього тарифи не будуть переглядатися, однак вже минулого літа ціни на електроенергію зросли.

Варто зауважити, що газові ресурси були достатні для внутрішнього використання, що спричинило стабільність їхньої ціни. Також на “Нафтогазі” повідомили, що ті, хто своєчасно розраховується за комунальні послуги, можуть отримати знижку в розмірі 1% на газ. Для цього необхідно оплатити газ через онлайн-сервіс до 15 числа місяця. Наприклад, якщо оплатити газ до 15 березня за спожитий у лютому період, у квітні на платіжці буде відображена знижка у 1%.