У лавах “Русского добровольческого корпуса” проти окупантів воюють, зокрема, і російські військовополонені, які блискуче проявляють себе в бою.

Про це командир РДК Денис Нікітін, відомий як White Rex, розповів у інтерв’ю виданню “Українська правда”.

Віднедавна РДК рекрутує до своїх лав російських військовополонених, зокрема колишніх бійців ПВК “Вагнер” та “Шторм Z”. Нікітін поділився, як вони проявляють себе на полі бою:

“Блискуче. Краще за всіх! Командир нашої бронегрупи зараз каже: “Мені добровольці не потрібні, мені тільки полонених давай”.

Це найкращий контингент, бо вони розуміють, що вчинили злочин, що до них ще більша увага, і вони хочуть спокутувати свою провину перед власною совістю, перед цією країною, тому працюють по максимуму. Вони супермотивовані”, – розповів Нікітін.

Він також поділився, що траплялося, коли до РДК потрапляли “заслані козачки”. Це було на початковому етапі існування добровольчого формування, коли його бійці не надто багато уваги приділяли безпеці.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Тоді просто було важливо: “Росіянин? Давай до нас у РДК!”. Тобто фокусувались не на якісному складі людей, а на їхній кількості. І таким чином одну таку людину проґавили”, – пояснив командир РДК.

Він додав, що ця людина “не одразу розкрилася”.

“Але згодом ми звернули увагу, що в колективі почав дуже сильно погіршуватись клімат. Із часом ми зрозуміли, що через цю людину: вона не просто плела інтриги, а хотіла перехопити важелі керування в підрозділі. Ми з нею вчинили відповідно до закону воєнного часу – вона працювала в інтересах ворога”, – розповів White Rex.