Українські військові, які повернулись з фронту в мирні міста, звернули увагу на те, що інколи, коли вони перебувають у формі в громадському місці, їх сприймають вкрай негативно через одну помилкову обставину.

Про це розповів військовий Микола, який захищає Україну, перебуваючи в найгарячіших точках фронту, пише ТСН.

Працівники ТЦК мають таку ж форму, як і ми. Коли ми приїжджаємо до Києва, на нас, здається, дивляться з легкою долею презирства“, – розповів військовий, розмірковуючи про те, а чи не варто працівникам ТЦК змінити форму так, щоб вона відрізнялась від форми інших військових.

Свою думку з приводу цього висловив колишній речник Генштаба ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов.

Він каже, що інформаційна кампанія мобілізації в Україні, м’яко кажучи, не з кращих.

“Ну тут дорікати варто в принципі усім державним інституціям, установам, та їх медійним осередкам, які безпосередньо ідентично, я маю на увазі, державним інституціям, міністерствам, які відповідають за процес мобілізації, – каже Селезньов. – А відповідно до закону програми мобілізації та мобілізаційну підготовку у нас в країні держава відповідає за цей процес. А у нас зараз чомусь намагаються зробити цапами відбувайлами представників ТЦК, хоча вони лише один з елементів цієї державної програми, пов’язаної з мобілізацією. Це несправедливо“.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Резюмуючи, експерт каже про наступне: “Точно не треба маркувати окремим видом військової амуніції чи уніформи представників ТЦК та СП, а от що точно варто і треба негайно робити – це докорінно змінювати систему інформування, систему комунікацій саме з цього дуже болючого питання”.

За словами Селезньова, насправді Україна має чудовий позитивний досвід: в 2014-2017 роки було проведено 6 хвиль мобілізацій.

Своє чергою, за даними обласних ТЦК та СП, багато нинішніх їхніх працівників – це бійці, які повернулись з гарячих точок війни, мають поранення, але і бажання продовжувати служити Україні.