Спалах напруженості між Росією та Німеччиною зростає після перехоплення переговорів офіцерів бундесверу. 

Росія продовжує свою стратегію загроз та залякувань в боротьбі за вплив, реагуючи на нещодавно оприлюднені перехоплені переговори офіцерів бундесверу. Речниця Міністерства закордонних справ Росії, Марія Захарова, висловила твердження, що “денацифікація” в Німеччині ще не завершена та погрожує серйозними наслідками для Федеративної Республіки Німеччина (ФРН).

“Якщо німці не внесуть зміни у ситуацію, наслідки для ФРН будуть жахливими”, – попередила Захарова, закликаючи Захід взяти відповідальність за свої дії.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Міністерство оборони Німеччини підтвердило факт перехоплення внутрішніх розмов офіцерів Повітряних сил, але не змогло точно сказати, чи були внесені зміни до оригінальної версії перед її оприлюдненням.

Російські пропагандистські канали розмістили в мережі 38-хвилинний запис, де німецькі офіцери обговорювали передачу далекобійних ракет Taurus Україні та планували удар по “мосту на сході”. Відповідаючи на це, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Президент Росії Володимир Путін веде “інформаційну війну” проти Німеччини, підкреслюючи ризики, пов’язані з такими діями та позначаючи їх як загрозу національній безпеці.