Волоські горіхи – це ідеальний інгредієнт для різноманітних солодких начинок, салатів чи інших закусок. Тому такий продукт точно повинен бути на вашій кухні. Але потрібно зберігати ядра так, щоб вони не зіпсувались.

В якому вигляді горіхи зберігаються краще

Природна оболонка захищає ядро від потрапляння повітря та світла. Тому краще зберігати горіхи неочищеними, в шкарлупі. Продукт не буде втрачати своїх смакових властивостей протягом 3 років. Якщо ж ви все ж побачите зіпсований плід – це означає, що він ще під час заготівлі був пошкоджений.

Де найкраще зберігати горіхи в шкарлупі

Перед зберіганням горіхи, за бажанням, можна прогріти в теплій духовці, щоб запобігти розвитку цвілі через надлишкову вологу. Потім їх можна помістити в мішечки з тканини або картонні коробки. Оптимальна температура – 10-15 градусів. Оберіть досить прохолодне місце, тому що кімнатні умови не підходять. Як варіант, це може бути балкон.

Такий метод підходить для вже очищених ядер. Невелику кількість горіхів (200-500 грам) можна покласти у пластиковий контейнер або розфасувати у пакети.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Скільки зберігаються охолоджені горіхи

Горіхи в холодильнику залишатимуться свіжими близько 4 місяців. В морозилці можуть зберігатись рік. Але важливо не класти поруч продукти, які мають різкий запах.