В Еквадорі (країна в Південній Америці) передумали передавати Україні зброю радянських часів. Тепер там наголошують, що вони не будуть надсилати озброєння нашій чи будь-якій іншій країні, яка бере участь у міжнародному збройному конфлікті.

Відповідну заяву в понеділок, 19 лютого, зробила міністерка закордонних справ Еквадору Габріела Зоммерфельд, передає El Universo. “Існує чітка вказівка ​​президента Республіки Еквадор про те, що країна не надсилатиме жодних військових матеріалів у країну, яка бере участь у міжнародному збройному конфлікті”, – зазначила вона.

Міністерка також додала, що Еквадор, як член Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй, “сприяє розв’язанню конфліктів, завжди поважаючи міжнародне право та мирне вирішення цих протиріч”.

Нагадаємо, що Еквадор хотів обміняти стару радянську військову техніку, яка, за словами президента країни Деніеля Нобоа, стала “металобрухтом”, на нову американську зброю вартістю близько 200 млн доларів, необхідну для боротьби з наркокартелями.

Однак 19 лютого очільниця МЗС країни поінформувала комітет Конгресу США, що Еквадор переглянув своє рішення.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Цьому передувало те, що Росія пригрозила у відповідь на передачу зброї Україні запровадженням ембарго на ввезення еквадорських бананів і квітів, пославшись на нібито виявлення у них шкідників.

Однак вже у пʼятницю, 16 лютого, міністр торгівлі Еквадору Сонсолес Гарсія заявив, що російське ембарго щодо п’яти еквадорських компаній-експортерів бананів знято.