Щоб приготувати страву, яка просто тане в роті, вибирайте м’ясисті реберця з гарним прошарком м’яса. Апетитні реберця, тушковані в томатному соусі, виходять ніжними. А чорнослив та мед нададуть м’ясу особливий смак та аромат. Ідеально підходять до будь-якого гарніру: картопляне пюре, макарони чи рис.

Інгредієнти:

  • свинячі ребра – 1 кг
  • томатний сік домашній – 500 г
  • чорнослив (без кісточок) – 150 г
  • мед – 2 ст. л.
  • цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • чорний перець мелений
  • сіль
  • олія

Спосіб приготування:

Чорнослив обдаємо окропом і нарізаємо соломкою.

Цибулю очищуємо і нарізаємо півкільцями.

Томатний сік з’єднуємо із медом. Перемішуємо.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Свинячі ребра миємо та обсушуємо. Нарізаємо на порційні шматочки.

На розігрітій сковороді з розпеченою олією обсмажуємо м’ясо до золотистої скоринки. Потім додаємо цибулю і обсмажуємо до напівготовності. Вливаємо томатно-медовий соус і перемішуємо. Додаємо чорнослив, лавровий лист, перець і сіль.

Тушкуємо на середньому вогні під закритою кришкою 1 годину.