Щоб приготувати страву, яка просто тане в роті, вибирайте м’ясисті реберця з гарним прошарком м’яса. Апетитні реберця, тушковані в томатному соусі, виходять ніжними. А чорнослив та мед нададуть м’ясу особливий смак та аромат. Ідеально підходять до будь-якого гарніру: картопляне пюре, макарони чи рис.
Інгредієнти:
- свинячі ребра – 1 кг
- томатний сік домашній – 500 г
- чорнослив (без кісточок) – 150 г
- мед – 2 ст. л.
- цибуля ріпчаста – 4 шт.
- лавровий лист – 2 шт.
- чорний перець мелений
- сіль
- олія
Спосіб приготування:
Чорнослив обдаємо окропом і нарізаємо соломкою.
Цибулю очищуємо і нарізаємо півкільцями.
Томатний сік з’єднуємо із медом. Перемішуємо.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Свинячі ребра миємо та обсушуємо. Нарізаємо на порційні шматочки.
На розігрітій сковороді з розпеченою олією обсмажуємо м’ясо до золотистої скоринки. Потім додаємо цибулю і обсмажуємо до напівготовності. Вливаємо томатно-медовий соус і перемішуємо. Додаємо чорнослив, лавровий лист, перець і сіль.
Тушкуємо на середньому вогні під закритою кришкою 1 годину.