Верховна Рада України затвердила законопроєкт №11079-1, який дозволяє певним категоріям ув’язнених приєднатися до Збройних Сил. Цей законопроєкт отримав підтримку 279 народних депутатів на другому читанні.

Олексій Гончаренко, один із депутатів, розповів про це та відзначив, що особи, засуджені за тяжкі злочини, такі як умисні вбивства, зґвалтування, сексуальне насильство, або злочини проти національної безпеки, не матимуть права на мобілізацію.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Гончаренко зауважив, що є одним зі співавторів цього законопроєкту та висловив свою позицію: “Я завжди вважав, що ув’язненим за менш тяжкі порушення слід дати можливість захищати свою країну і пропонував відповідний законопроєкт. Вони мають право воювати, якщо вони цього прагнуть”.

Варто нагадати, що на минулому засіданні 8 травня, депутати Верховної Ради ухвалили законопроєкти №11234 та №11235, які продовжили дію воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів. Ці режими будуть діяти щонайменше до 11 серпня 2024 року.