Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан після рішення ЄС виділити Україні 50 млрд євро заявив, що “угорці не братимуть участь у війні”.

У своєму Фейсбуці він оприлюднив заяву, що містить такі слова: “Угорці не можуть давати гроші українцям! Ми не беремо участі у війні, ми не посилаємо зброї, ми все одно на стороні миру”.

При цьому він не пояснив своєї заяви, оскільки, як відомо, рішення про виділення траншу Україні було ухвалене 27 країнами членами ЄС одноголосно, тобто включно з Угорщиною, яка проголосувала “за”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Про одностайне рішення щодо виділення грошової допомоги України раніше повідомив президент Європейської ради Шарль Мішель.

У Твіттері він написав: “Ми домовились. Єдність. Усі 27 лідерів домовилися про додатковий пакет підтримки України в розмірі 50 млрд євро в рамках бюджету ЄС”.