В Україні незабаром може активізуватись процес мобілізації. Про необхідність посилити темпи набору бійців до лав Сил оборони нещодавно висловився Валерій Залужний.

У своїй статті в The Economist воєначальник повідомив, що в країні має бути розширено перелік категорій громадян, які можуть стати до зброї.

Як зазначив військовий експерт Олег Жданов, може йтися про бажання головкому знизити середній вік у ЗСУ, який зараз перевалює за 40 років.

За словами фахівця, люди цієї вікової категорії через природні причини не можуть повною мірою виконувати всі поставлені перед ними завдання.

«Слід переглядати критерії. Ми не витягнемо війну на такому середньому віці», – зазначив Жданов.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також експерт додав, що в Україні можуть змінити список спеціальностей, які можуть одержати бронювання. Відбутися це може за рахунок різних чиновників, які автоматично отримали відстрочку з початком мобілізації.

“Ця оптимізація може дати певну кількість людей, з яких буде знято бронь і яких можна буде мобілізувати”, – вважає Жданов.