Все, що вам потрібно зробити, це дістати насіння, влити всередину гарбуза трохи курячого бульйону і запекти весь гарбуз у духовці.
Інгредієнти:
- гарбуз – 1 шт. на 1,5 – 2 кг
- розмарин – 2 гілочки
- чебрець – 3 гілочки
- зелена цибуля – 1 шт.
- курячий або овочевий бульйон – 3 склянки
- мелений чорний перець – 1 столова ложка
- сир пармезан – 40 г
Спосіб приготування:
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Застеляємо деко з бортиками пергаментним папером і відкладаємо убік.
Використовуючи ніж для очищення овочів, вирізаємо конічне коло навколо стебла гарбуза. Видаляємо його верхівку та обрізаємо всі волокнисті шматочки. Ложкою дістаємо гарбузове насіння і викидаємо.
Поміщаємо розмарин, чебрець і нарізану цибулю в порожнину гарбуза. Вливаємо курячий бульйон і приправляємо чорним перцем. Додаємо тертий сир пармезан, потім закриваємо гарбуз його відрізаною верхньою частиною.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Перекладаємо гарбуз цілком на підготовлене деко і запікаємо в духовці, поки він зовні не стане золотисто-коричневим і блискучим, а м’якуш всередині не стане ніжним, від 1,5 до 2 годин. Якщо поверхня підрум’янюється дуже швидко, зменшуємо температуру духовки до 180 градусів.
Виймаємо гарбуз із духовки та знімаємо верх. Під час подавання супу зачерпуємо зсередини кілька ложок м’якоті гарбуза, кладемо в тарілку і заливаємо ополоником бульйону. На завершення додаємо ще перцю та сиру пармезан.