Все, що вам потрібно зробити, це дістати насіння, влити всередину гарбуза трохи курячого бульйону і запекти весь гарбуз у духовці.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 шт. на 1,5 – 2 кг
  • розмарин – 2 гілочки
  • чебрець – 3 гілочки
  • зелена цибуля – 1 шт.
  • курячий або овочевий бульйон – 3 склянки
  • мелений чорний перець – 1 столова ложка
  • сир пармезан – 40 г

Спосіб приготування:

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Застеляємо деко з бортиками пергаментним папером і відкладаємо убік.

Використовуючи ніж для очищення овочів, вирізаємо конічне коло навколо стебла гарбуза. Видаляємо його верхівку та обрізаємо всі волокнисті шматочки. Ложкою дістаємо гарбузове насіння і викидаємо.

Поміщаємо розмарин, чебрець і нарізану цибулю в порожнину гарбуза. Вливаємо курячий бульйон і приправляємо чорним перцем. Додаємо тертий сир пармезан, потім закриваємо гарбуз його відрізаною верхньою частиною.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Перекладаємо гарбуз цілком на підготовлене деко і запікаємо в духовці, поки він зовні не стане золотисто-коричневим і блискучим, а м’якуш всередині не стане ніжним, від 1,5 до 2 годин. Якщо поверхня підрум’янюється дуже швидко, зменшуємо температуру духовки до 180 градусів.

Виймаємо гарбуз із духовки та знімаємо верх. Під час подавання супу зачерпуємо зсередини кілька ложок м’якоті гарбуза, кладемо в тарілку і заливаємо ополоником бульйону. На завершення додаємо ще перцю та сиру пармезан.