Уряд України підтримав законопроєкт, який наближає освіту до європейських стандартів. Згідно з цим законом, заочна форма навчання буде скасована з 2024 року.

Ця зміна є важливою для якості освіти в Україні. Заочна форма навчання часто пов’язана з низькою якістю освіти, оскільки студенти не мають можливості повноцінно брати участь у навчальному процесі.

Крім того, заочне навчання не відповідає потребам сучасного ринку праці. У сучасному світі роботодавці все частіше вимагають від працівників наявності диплома бакалаврату або магістра, який був отриманий за очною формою навчання.

Замість заочної форми навчання студенти зможуть навчатися за дистанційною формою, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

На його думку, дистанційна освіта має низку переваг, зокрема студенти можуть навчатися в будь-який час і з будь-якого місця.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

До того ж дистанційне навчання є більш доступним, ніж очно-заочне навчання.

“Студенти за контрактом можуть регулювати термін навчання. Наприклад, пришвидшити навчання й завершити бакалаврат за три роки замість чотирьох. Чи навпаки — здобути ступінь за шість років”. Це допоможе формувати зручний графік, якщо працюєте чи хочете приділити більше уваги певним предметам”, – заявив міністр цифрової трансформації України Михайло “, – додав Федоров.