В інтернеті давно «гуляє» твердження, що огірки та помідори насправді є несумісними продуктами, вживати які під час одного прийому їжі не можна.

Але чи це так насправді? Усі крапки над «i» в цьому питанні розставив фахівець з дієтології та нутріціології Тані Капур.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Експерт звернув увагу, що огірки містять велику кількість мінералів, завдяки чому допомагають організму затримувати воду. При цьому огірки перешкоджають засвоєнню вітаміну С, і саме через це багато фахівців радять розділяти вживання огірків та помідорів.

Більш того, ці овочі по-різному засвоюються. Тоді як огірок перетравлюється практично миттєво, помідор може залишатися в шлунку кілька днів, що може призвести до розладу органів травлення.