Служба безпеки України затримала чинного депутата Закарпатської облради, який є кумом зрадника Віктора Медведчука. Він організував банду, яка тримала в страху прикордонний регіон та “вибивала” з жителів гроші.

Як пишуть ЗМІ, йдеться про депутата Івана Чубирка, який був керівником обласного центру ОПЗЖ. Соратник Медведчука навіть отримав статус кримінального авторитета та хотів пробратися до Верховної Ради, але в березні 2022 року нардепом став Ілля Кива.

Чубирко – не тільки кум зраднику, але й швагро – перебуває у шлюбі з сестрою Оксани Марченко.

Слідство з’ясувало, що депутат організував банду, яка вимагала гроші з громадян. Злочинці створювали навмисні конфліктні ситуації, “комерційні” спори та “вибивали” гроші за їх вирішення. Якщо ж людина відмовлялася, то у неї могли забрати все майно та погрожували силою.

Крім цього, Іван Чубирко разом з іншим кримінальним авторитетом, який був його “правою рукою”, вимагали від місцевого підприємця 135 тисяч доларів США. Вони навіть викрали у потерпілого автомобіль, щоб той віддав “борг”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

СБУ затримала депутата та спільника на “гарячому”, коли постраждалий підприємець передав 20 тисяч доларів.

Слідчі провели обшуки за місцями роботи та проживання, знайшовши докази злочинів. Фігурантам справи загрожує до 12 років ув’язнення. Все його майно буде конфісковано.