Низка українських пенсіонерів може залишитися без виплат – уряд повертатиме вже нараховані гроші до бюджету, якщо отримувачі не будуть їх використовувати протягом 6 місяців.

Кабмін вже підготував відповідний законопроєкт (№ 9453). Рада має розглянути його вже у другому читанні та схвалити.

Як повідомляє OBOZREVATEL, уряд планує збільшити вимоги для отримувачів пенсій, і це стосується скасування нарахувань.

Таким чином, якщо пенсіонери не зніматимуть з банківського рахунку отримані виплати протягом пів року, банк повідомить клієнтів, що у них лишилося два тижні для зняття грошей, якщо ж пенсіонер все одно не зніме кошти, то фінустанова передасть дані до Пенсійного фонду. ПФУ своєю чергою забере гроші пенсіонера на свої рахунки.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Українські пенсіонери зможуть повернути ці гроші, однак для цього потрібно буде проходити ідентифікацію та пояснювати, чому гроші не витрачалися з рахунку.

В Кабміні пояснили, що відповідна норма закону потрібна для того, аби держава не платила гроші тим, хто зник чи загинув на окупованих Росією територіях України.